MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Van Smart City naar Humane Stad
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten.
15/11/2018

Van Smart City naar Humane Stad

“Rond de term ‘smart cities’ is inmiddels veel enthousiasme, maar we mogen niet uit het oog verliezen dat het slechts een middel is om een doel te bereiken: tot een menswaardige stad komen.” (Pieter Ballon)

Klimaatverandering, vergrijzing, mobiliteit, schaarste van grondstoffen,... hebben allemaal  een impact op onze steden. Hoe ziet de ideale stad eruit binnen tien jaar? Worden alle Belgische steden ‘Smart Cities’, naar het grote voorbeeld Singapore? Intelligente steden, waar technologie, het “Internet of Things”, zorgt voor het verhogen van comfort, levenskwaliteit, veiligheid en het optimaliseren van stadsprocessen en diensten met respect voor economische, sociale en duurzame aspecten.

Maar zijn deze vernieuwingen alleen maar positief? Kunnen we steden leefbaar houden? En wat met privacy? Kan dit nog gerijmd worden met onze nood aan veiligheid? En wat is er nog nodig om tot een menswaardige stad te komen?

Deze en nog andere vragen komen aan bod tijdens deze lezing

Programma

  • 19:30 uur: Ontvangst Auditorium H5, UHasselt, campus Diepenbeek
  • 19:45 uur: Start lezing
  • 21:00 uur: Einde lezing /vragen, nadien  receptie in de wintertuin
  • 22:00 uur: Einde

Route beschrijving: zie verder op de website: plan van de campus Diepenbeek.  

PARKING:

Komende van de universiteitslaan (N702) ,  volg de borden van de Campus via de Agoralaan. Aan het rond punt de Agoralaan blijven volgen  richting Campus.

Parkeer op  de grootste parking waar ook de bushaltes zijn. Bushaltes zijn aangegeven. Zie overzicht plan van de Campus.

 

AUDITORIUM H5:

Wandel van de parking naar het hoofdgebouw : gebouw D. Daarvoor dien je tevens langs de bareel door te wandelen (normaal gezien kun je daar niet inrijden met de wagen).

Tegenover de fietsenrekken de trappen op  naar de hoofdingang van gebouw D. De parking en het gebouw D zijn zichtbaar op het algemeen plan van de Campus.

Op het DETAIL plan van gebouw D , tussen de letters E en D onderaan het overzicht is de ingang aangegeven. Links van de ingang is de groene ruimte “2” aangegeven.

Wandel rechtdoor in het gebouw , dan komt je bij H2 (licht groen). Wandel iets verder , achter H2 is H5 te vinden.

 

OPGELET Studenten € 5,00 p.p.

Studenten schrijven zich in via  het email adres:  Lezing.kviv@gmail.com  met vermelding van naam  of namen van meerdere collega studenten.

Daana ontvangst van de mail voor de betaling van de kosten met het bijbehorende rekening nummer.
Alle andere deelnemers : gebruik a.u.b. de inschrijfprocedure van de website, waarbij tevens de betaling van de kosten zal gevraagd worden via de betalingsmodule. Daarna pas volgt er een bevestiging van de inschrijving.

Spreker Prof. Pieter Ballon

Prof. Ballon is doctor in de Communicatiewetenschappen en Master in moderne geschiedenis. Sinds 2009 doceert hij Communicatiewetenschappen aan de VUB (Vrije Universiteit Brussel).

Zijn expertise is het Smart City-gebied voor zowel Brussel als Vlaanderen, waarover hij onlangs het boek “ Smart Cities: hoe technologie onze steden leefbaar houdt en slimmer maakt” publiceerde.

Contact & info

dr.ir. Sofie Ignoul
Programma Manager Global Minds, Stafmedewerker.
Universiteit Hasselt - campus Hasselt
15/11/2018 Van: 19u30 tot 22u00
UHasselt Campus Diepenbeek Agoralaan Auditorium H5 3590 Diepenbeek
€ 10,00 p.p. voor ie-net-leden en partner € 12,00 p.p. voor niet-leden