MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Beveiliging ICT - cybersecurity awareness
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten.

Beveiliging ICT - cybersecurity awareness

Hoe eenvoudig is de mens in te zetten tegen een organisatie?

Een overzicht van de gevaren van het internet, hoe gaan hackers te werk en hoe kunnen websites uw doen en laten volgen. Er wordt getoond hoe computervirussen zich verspreiden en wat de impact is. Hoe belangrijk zijn wachtwoorden en hoe sterk zijn deze beveiligd?

Biografie:

Tij Deneut is Lector/Onderzoeker rond Industriële Security, Reverse Engineering, RFID, Network & System Pentesting aan de onderzoeksgroep “Security and Privacy” te Howest Brugge.

Lezing:

De wereld gaat hoe langer hoe meer de digitale kant uit. Heel wat systemen, zowel in huis als daarbuiten, zijn verbonden met het internet, met elkaar en dus ook met de minder goedaardige zielen.
Deze cybersecurity awareness sessie rond het beveiligen van ICT-netten neemt het begrip ICT-netten zeer breed. We onderzoeken wat de rol van de mens is en hoe deze de zwakste ofwel de sterkste schakel van het geheel kan zijn. Hierin zit niet alleen de aanwezigheid op het wereldwijde web vervat, maar bijvoorbeeld hoe virussen zich actief verspreiden in een netwerk. Met én zonder hulp van de mens.
Thuisnetwerken en alles errond komen ook aan bod. Zo kijken we naderbij naar Wi-Fi signalen en  gaan we risico’s van mobiele telefoons (bijv. Android) inschatten.

Programma

  • 18:55 uur: Verwelkoming
  • 19:05 uur: Lezing
  • 22:30 uur: Einde

Afsluitend met een drankje

Extra info

Parking in de buurt: Parklaan (gratis) of Grote Markt (ondergronds)

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
Ing. Willy Tas
Zaakvoerder (gepensioneerd)
WITAS BVBA
25/04/2019 Van: 19u00 tot 22u30
Kasteel Walburg Walburgstraat 35 9100 St.-Niklaas

€ 10,00 p.p. voor ie-net-leden / partner € 30,00 p.p. voor niet-leden