MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Evenement / Week van de Ingenieur: Voorstelling resultaten Ingenieursenquête & Ingenieurs aan het woord

Week van de Ingenieur: Voorstelling resultaten Ingenieursenquête & Ingenieurs aan het woord

ie-net organiseert voor de 4de keer de Ingenieursenquête bij verschillende doelgroepen: bedrijven en ingenieurs. Het onderwerp is dit jaar "De impact van de Coronacrisis op ingenieurs en bedrijven". 

Na de voorstelling van de resultaten maakt u kennis met ingenieurs en projecten in de strijd tegen COVID-19.
Lize Raes, de ingenieur die de regering nog voor de lockdown met de neus op de cijfers drukte laat u kennis maken met haar wiskundig model voor exit coronacrisis. Zij en haar team stonden de crisiscel en GEES bij met prognoses en aanbevelingen. In deze presentatie geeft ze een inkijk in haar model, de krachten die spelen in een crisisrespons en waar het misging. Ze geeft concrete tips mee hoe ingenieurs hun expertise kunnen aanwenden om acute maatschappelijke problemen op te lossen.

Henri Jacobs, managing director bij Forcit Benelux werkt met zijn ingenieursteam aan een "slim" mondmasker om revaliderende covidpatiënten vanop afstand op te volgen. Tijdens deze presentatie zal hij lessons learned delen op basis van het recente smart face masks innovatie traject. Je kan je verwachten aan een meeslepende presentatie waarin binnen de typische healthcare restricties rapid prototyping, printbare elektronica, design thinking, manufacturing, impact, financiering, funding, certificering, testing en clinical trials aanbod komt. 

Wegens de corona-maatregelen zal dit event online plaatsvinden.

Programma

19:30u  Verwelkoming door Nancy Vercammen, algemeen directeur ie-net
19:35u  Voorstelling van de resultaten Ingenieursenquête: “De impact van de Coronacrisis op de ingenieur en bedrijven” -                      Nancy Vercammen
20:00u  Lize Raes: "Achter de schermen van het coronamodel van Lize Raes"
20:45u  Henri Jacobs (Forcit Benelux): "Hoe ontwikkelen Vlaamse en Nederlandse ingenieurs een ‘slim’ mondmasker dat kan
              dienen om revaliderende patiënten op te volgen" 
21:25u  Q&A

 

Partners

De Week van de Ingenieur wordt mogelijk gemaakt met de steun van deze partners:

Contact & info

Dhr. Toon de Bruyn
Assistant Events & Communicatie
ie-net ingenieursvereniging vzw
16/11/2020 Van: 19u30 tot 22u00
online via uw computer