MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Satellieten: Wat doen ze vandaag voor ons?
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten

Satellieten: Wat doen ze vandaag voor ons?

De expertgroep Lucht- en Ruimtevaart nodigt u uit op deze avondlezing op 24 november 2022 om 20.00u in het VLOC te Oostende. Deze lezing wordt i.s.m. Deelgroep ie-net West-Vlaanderen en VLRI georganiseerd.

Inhoud

Satellieten worden dagelijks gebruikt voor televisie, wereldwijde internetvoorziening, plaatsbepaling, communicatie, aardobservatie en astronomie. Er worden voortdurend nieuwe satellieten gelanceerd en er ontstaan vandaag heel wat nieuwe ruimtevaartbedrijven. Wim Lahaye zal ons een breed overzicht geven van alle satelliet-toepassingen die in ons dagelijks leven binnengedrongen zijn, zonder dat we er ons altijd bewust van zijn. Hij zal ook de spectaculaire groei in de ruimtevaartsector toelichten.
Wim Lahaye bracht een deel van zijn loopbaan door bij de Société Européenne des Satellites in Luxemburg, een van de grootste satellietoperatoren ter wereld. Op dit moment is hij projectleider bij Flanders Space. Hij zal tevens een goed overzicht geven van het Vlaamse ruimtevaart landschap met haar vooruitstrevende bedrijven en onderzoeksinstellingen.

Programma en spreker

De spreker

Wim Lahaye is burgerlijk ingenieur in elektronica (1988) en industrieel beleid (1989). Sinds de start van zijn loopbaan in 1990, was hij onafgebroken werkzaam in de ruimtevaartindustrie. Hij startte zijn loopbaan als ontwikkelingsingenieur bij Antwerp Space (toen Alcatel Bell Space), waar hij o.a. werkte aan modems voor de ontvangst van aardobservatie-data. Hij is 13 jaar werkzaam geweest bij satellietoperator SES in Luxemburg, eerst als ingenieur grondstations, daarna als projectleider voor de ontwikkeling van nieuwe toepassingen en diensten. Hij was enkele jaren werkzaam bij Vlaamse KMO’s die in diverse ruimtevaart downstream services (zoals positiebepaling en telematica) actief waren. Momenteel is Wim projectleider voor de nieuwe ruimtevaartcluster Flanders Space.
Sinds 2005 is hij actief lid van de expertgroep Lucht- en Ruimtevaart van ie-net.

Praktisch

Datum : Donderdag 24 november 2022 om 20u

Plaats : VLOC, Nieuwpoortsesteenweg 945C 8400 Oostende (www.vloc.eu)

De lezing is in het Nederlands

Deelnametarief

Niet-leden : 20 €, enkel via elektronische betaling
Leden ie-net : gratis
Studenten Euroavia Leuven-Brussel en Oostende : gratis, mits gebruik te maken van de kortingscode op het online inschrijvingsformulier.

Verplicht inschrijven voor iedereen via de rode knop rechtsboven op deze website.

Contact & info

Christine Mortelmans
ie-net ingenieursvereniging vzw
Tel: 0489555559
24/11/2022 Van: 20u00 tot 22u00
VLOC Nieuwpoortsesteenweg 945C 8400 Oostende

Niet-leden : 20 €, enkel via elektronische betaling
Leden ie-net : gratis
Studenten Euroavia Leuven-Brussel en Oostende : gratis, mits gebruik te maken van de kortingscode

Online inschrijven is verplicht via ie-net