MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender

Kalender

Kalender

(57 resultaten)
13 jun 2019
Activiteit

Avondvoordracht door adviseurs / deskundigen van deze dienst.

Sprekers:
Hugo Piree , Adviseur Nationale Standaarden</li><li>Marc Wouters, Adviseur Reglementering.

FOD staat voor Federale Overheidsdienst

ie-net | VIK Senioren
13 jun 2019
Activiteit

"Eén goede foto zegt meer dan duizend woorden." Maar hoe maak ik een "goede" foto?
In vier workshops gaan we dieper in op de technische en artistieke aspecten van fotograferen:
• basis, instellingen en belichting (25 april): types toestellen en lenzen, lichtmeting, diafragma, sluitertijd, ISO, ruis, histogram, onder- en overbelichting, witbalans, ...
• gebruik van natuurlijk en kunstmatig licht (13 juni): lichtkwaliteit, gebruik en kenmerken van filters, instellingen, ...
• compositie (19 september): kadering, contrasten, perspectief, standpunt, kleur of zwart-wit, ...
• ... (14 november - onderwerp te bepalen met de deelnemers tijdens de eerste workshop): ...
Enkel voor ie-net-leden

ie-net Oost-Vlaanderen
15 jun 2019
Opleiding
Bouw en infrastructuur, Gerechtsdeskundigen

De cursus Fellow Gerechtelijke Expertise (FGE) van ie-net bestaat al bijna 20 jaar. Sinds 2018 is de opleiding n.a.v. het K.B. van 30.03.2018 opgesplitst in twee delen: het juridische luik en het techni-sche luik. Het juridische luik richt zich tot personen die reeds als gerechtsdeskundige optreden maar de juridische vorming nog niet genoten hebben en eveneens personen die de ambitie hebben om in de toekomst gerechtelijke deskundigenopdrachten aan te nemen.
In het technische luik wordt dieper ingegaan op praktische aspecten van het uitvoeren van deskundigenopdrachten. Beide luiken vullen elkaar aan. In het technische luik wordt weliswaar verder gebouwd op het juridische luik, doch het is niet vereist om eerst de juridische opleiding te hebben gevolgd.
De opleiding is praktisch van aard (dus niet ex cathedra) en gebaseerd op real life cases.

15 jun 2019
Activiteit

Statutaire jaarlijkse algemene vergadering van ie-net Oost-Vlaanderen met parallelprogramma voor partners, bezoek aan de Oude Abdij van Drongen (www.oudeabdij.be). De vergadering of het bezoek worden gevolgd door een etentje en een golfinitiatie in de Golfschool Gent (www.golfschoolgent.be).

ie-net Oost-Vlaanderen
15 jun 2019
Activiteit
Landbouw en Voeding

In de voormiddag brengen we olv Joost Bogemans, de VUB-specialist van zeegroenten een bezoek aan een landbouwbedrijf langs het Veerse meer, dat zeekraal in zijn teeltplan heeft opgenomen en na de lunch maken we een 2 uur durende rondvaart op de Oosterschelde met uitleg over het kweker van oesters , gevolgd door proeverij.

ie-net | Brabant - Brussel
ie-net | VIK Antwerpen
ie-net Oost-Vlaanderen
ie-net Waasland
16 jun 2019
Activiteit

De jaarlijkse ontdekkingsreis naar Europese parels van kunst, architectuur, gastronomie, natuur en wetenschap gaat in 2019 naar de Baltische Staten Estland, Letland en Litouwen.
Nog enkele plaatsen vrij.

ie-net | KVIV Senioren
18 jun 2019
Activiteit
Carrière

Leren van elkaar, daar draait "peer coaching" om. Onder het motto Young Inspires Young organiseren de ie-net jongeren gespreksavonden waar ingenieurs kennis kunnen uitwisselen en ervaringen kunnen delen. Deze avond staat in het teken van de transitie van expert naar leider.

ie-net Jongeren
ie-net | KVIV Antwerpen
19 jun 2019
Studiedag
Gerechtsdeskundigen, Raadgevend ingenieurs

In de marathonsessie van 4 april 2019 heeft de Kamer het ontwerp van het nieuwe bewijsrecht op de valreep goedgekeurd. Alhoewel het wel nog even duurt nog alvorens de wijzigingen in werking treden (dit is pas voorzien voor over 18 maanden na publicatie van de wet) willen we nu al nagaan wat de eventuele implicaties op het deskundigenonderzoek zijn.

20 jun 2019
Activiteit
Haven en Logistiek

Bijeenkomst om 12h50 aan het Financiecentrum Ellermanstraat 21, 2060 Antwerpen.
Koffiepauze in de Kantine 13h - 13h15.
Bezoek met gids aan het Douane en Accijnzen Museum 13h15 - 14h45.
Overstap naar Opslagplaatsen van de Katoennatie in De Pretstraat 2 ( ingang tussen poort P en O).
Bezoek met gids aan de Collectie Havenwerktuigen Katoennatie 15h - ~16h15

ie-net | VIK Senioren
22 jun 2019
Activiteit

Tijdens deze wandeling ontdekken we de Bourgondische toppers van Mechelen. We reizen 500 jaar terug in de tijd, toen Mechelen de hoofdstad van de Nederlanden was. Het Hof en de Grote Raad, die hier gevestigd waren, trokken edellieden en humanisten aan. We bezoeken het Schepenhuis met zijn unieke muurschilderingen, we ontdekken de wapenschilden van de ridders van het Gulden Vlies en wandelen langs de stadspaleizen van invloedrijke Bourgondische figuren.

ie-net | VIK Mechelen

Pagina's