MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Bedrijfsbezoek aan OIP Sensor Systems te Oudenaarde
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten

Bedrijfsbezoek aan OIP Sensor Systems te Oudenaarde

OIP is een hoog-technologisch bedrijf dat in de entiteiten "army" en "space" en "security" op de internationale markten sterk aanwezig is.

OIP, opgericht in 1919, is vandaag een gevestigde naam in de Belgische defensie-industrie. OIP’s gamma van standaardproducten bestaat onder andere uit:

 • Een volledig gamma van passieve nachtzichtsystemen, inclusief korte en lange afstand monoculaire en binoculaire observatie- en wapenvizieren ;
 • Pilotennachtkijkers ;
 • Warmtebeeldcamera’s
 • Beveiliging- en bewakingssystemen ;
 • Doelrichtende apparaten ;
 • Laserafstandmeters ;
 • Periscopische dag/nacht vizieren ;
 • Geïntegreerde vuurgeleidingssystemen ;
 • Thermische vizieren voor MBT upgrade ;
 • Thermische en I2 vizieren voor remote wapenstations ;
 • CCD camera’s

Gedurende de laatste 10 jaar heeft OIP’s reputatie voor excellentie zijn hoogtepunt bereikt als leverancier van state-of-the-art technologie met speciale aandacht voor op maat gemaakte ontwikkelingen. OIP Sensor Systems zal zich blijven richten op de ontwikkeling en productie van state-of-the-art elektro-optische systemen voor het gevechtsterrein van de toekomst.

OIP plant om een toonaangevende fabrikant op het gebied van draagbare en op een voertuig monteerbare apparatuur te blijven en neemt actief deel aan de nieuwste ontwikkelingen voor de zogenaamde “soldaat van de toekomst” programma’s.

Als een vervolg op de HNV-1 kijker, de eerste basis voor HMD technologie ooit geproduceerd voor militaire toepassingen, kan OIP Sensor Systems een belangrijke bijdrage leveren tot de moderne “digitale gevechtsterrein” filosofie wat betreft kijk- en doelwitacquisitiehulpmiddelen voor de moderne soldaat.

OIP Sensor Systems bouwt voort op zijn ervaring met de gebruiker, in lijn met de nieuwste technologieën, met speciale nadruk op precisie, nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en kosteneffectiviteit.

Op ruimtevaartvlak is OIP de laatste jaren ook zeer actief. Het Proba-V instrument begon in 2013 aan zijn missie om de globale vegetatie dagelijks in kaart te brengen en doet dit vandaag nog steeds feilloos. Na de ontwikkeling van 2 instrumenten voor de Exomars2016 missie neemt OIP deel aan de zoektocht naar leven op Mars. Momenteel worden camera's ontwikkeld voor de navigatie van toekomstige maanlandingsmissies. Met de ALTIUS spectrometer zal in de toekomst de samenstelling van de hogere aardatmosfeer kunnen bestudeerd worden.

Programma

Stipt om 13:45 uur verzamelen aan de ingang van het bedrijf.
Ontvangst met koffie.
Korte voorstelling van het bedrijf.
Bezoek aan de werkplaatsen.
Afsluiting met vraagstelling

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
Ing. Alfons Matthys
21/03/2019 Van: 14u00 tot 17u00
OIP SENSOR SYSTEMS Westerring 21 9700 Oudenaarde

€ 5,00 p.p. voor ie-net-leden / partner € 15,00 p.p. voor niet-leden