MENU Menu
of
Nieuws
Home / Nieuws / Onderzoeksproject KiCo Dilatatoren
15/02/2023
Goede doel

Onderzoeksproject KiCo Dilatatoren

Ie-net Oost-Vlaanderen zoekt ingenieurs en experts met know-how in de kunststoffenwereld en/of de markt van afgewerkte kunststofproducten.

De vzw KiCo ondersteunt gericht medische interventies voor kinderen in West-Afrika die per vergissing bijtende soda innamen en de slokdarm verbrandden.  Door de politiek omstandigheden en Covid liepen de laatste jaren niet makkelijk.

Professor Antoon Lerut legde de basis voor de medische behandeling en volgt nog steeds de contacten met de artsen en chirurgen ter plaatse op.  Hij ondervindt ernstige problemen met de bevoorrading in voor de behandeling in de Afrikaanse omstandigheden essentieel materiaal.  De kunststof dilatatoren waren in het verleden in de (slokdarm)chirurgie algemeen in gebruik.  Maar door de elektronische instrumenten raakten die eerder eenvoudige hulpmiddelen in de ontwikkelde wereld in onbruik. En daardoor moeilijk te vinden in de markt.

Met een groep ingenieurs en experten met know-how van de kunststofwereld en de kunststofmarkt willen we samen met prof. Lerut trachten het probleem te omschrijven en na te gaan of en hoe er een oplossing kan voor gevonden worden.

Eerste samenkomst: Donderdag 16 maart 2023 om 17u30

Interesse om een uurtje mee te denken?  Meld je aan ovl@ie-net.be

http://www.kico.be